Strast, želja i čista emocija

Tradicija duža od jednog veka

Podrum Lukić je proizvođač rakije i vina, a u svom sastavu ima i staro domaćinstvo koje se prostire na 40 hektara. U sastavu domaćinstva je i restoran, a uskoro će biti završeni i apartmani za prijem gostiju.

Naša tradicija pravljenja rakija traje više od jednog veka i za nas ne predstavlja samo posao i proizvodnju, nego i strast, želju i čistu emociju. Isto što i sama rakija predstavlja.

Ponosni smo na naše proizvode, a svaka rakija je dobila po nekoliko nagrada na različitim sajmovima poljoprivrede, hrane i pića i ostalim takmičenjima. Dunja Barik je 2021. godine proglašena jednom od 10 najboljih rakija u Srbiji. Savez Proizvođača Rakije je zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede procenjivalo 74 rakije i doneli su odluku da je naša Dunja Barik jedna od 10 najboljih!

Samo neke od nagrada:

Dani šljive, 2014. Osečina
Rakia Fest, 2012. Beograd
Novosadski, poljoprivredni sajam, 2012
DSC 4583 scaled
DSC 4583 scaled
IMG 1614
IMG 1614

Takođe, obnovili smo dedin vinograd, zasadili i nove sorte grožđa i započeli proizvodnu vina kao što je tamjanika, roze, šardone, pino griđo i pino noar. Zasadi pod voćnjacima i vinogradima su osunčani i zraci sunca doprinose da plodovi kao sirovina za proizvodnju vina i rakije budu vrhunskog kvaliteta.

Na 3ha gaje šardone i pino noar, a podignuti su novi zasadi tamjanike na 60 ari i zasadi sorte pino griđo na 50 ari.

Podrum Lukić kao neko ko čuva i poštuje tradiciju, otvorio vrata i restorana, jer uz čašicu dobrog pića ide isto tako dobra hrana!

Domaći specijaliteti

Kada nas posetite, možete pijuckati naše rakije uz zakusku. Sva hrana je iz našeg domaćinstva. Jedite toplu, mekanu i mirisnu domaću lepinju uz kremast beli sir, kajmak, kulen, kobasicu, šunku, pršut i slaninu. Probajte više vrsta kozijeg kačkavalja i sočnu koziju pavlaku iz domaćinstva koje se nalazi na planini Rudnik. Meni možemo da prilagodimo i vašim željama i u skladu vrstom događaja koje organizujete. Kod nas možete da organizujete bilo koju vrstu prosleve, poput venčanja, rođendana, krštenja ili poslovih okupljanja.

DEKADA

Ponos i zaštitni znak Podruma Lukić jeste rakija stara deset godina – DEKADA. Predstavlja kupaž rakija od šljiva ranke i požegače. Najstariji destilat u DEKADI je iz 1997.god. i ova rakija je dokaz da je potrebno vreme da se razvije jedinstvena aroma plemenite srpske hrastovine sljubljene sa odabranim destilatima šljive.

Predstavlja premijum rakiju boje ćilibara koja je 10 godina bila u hrastovom buretu. Iz tog razloga mnogi biraju Dekadu kao poklon onima koje poštuju i žele da iznanade prefinjenim ukusom. Rado je biraju i oni koji putuju u posetu svojoj porodici u inostranstvu, koji traže poklon za poslovne partnere, kao i oni koji posećuju Srbiju i imaju želju da probaju vrhunsku, tradicionalnu rakiju.

Osim Dekade, u ponudi su i ostale rakije: šljiva, dunja, kajsija, kruška, dunja barik i loza.

DSC 3615 scaled e1694699851727

Gde se nalazimo?

Proizvodnja, kao i samo domaćinstvo se nalaze u selu Babajić kod Ljiga, nadomak banje Vrujci, a 80 km od Beograda. Selo Babajić okruženo je obroncima planina Rajac, Ravna Gora i Rudnik, ušuškano u najlepšem delu Srbije u kome svaka voćka koja je deo naših rakija, bogato uspeva.

Scroll to Top