CRVENO SUVO VINO PINOT NOIR

Crni pino voćka čudnovata Od svih pinoa, ovaj crni je nekako baš najzahtevniji i predstavlja tačku razdvajanja u vinarstvu. A pošto je „izazov“ srednje ime našeg podruma, onda se i pinot noir nametnuo kao nezaobilazna stavka u portfoliju. I tu prevare nema. Srpsko grožđe u srpskom bariku, gotovo godinu i po dana „drvenog staža“, što uz polugodišnje odležavanje u boci daje proizvod, potpuno spreman za konzumiranje. Karakteristične „pinot noir boje“ i sačuvanih sortnih karakteristika, sa blagim nagoveštajem barika, naš pino predstavlja vino za sladokusce iz širokog spektra istinskih poznavalaca.

Vino intenzivne i čiste rubin crvene boje, sa iskričavim odsjajem. Na mirisu bogato aromama crvenog voća u koje su lepo utkani tonovi vanile i hrastovine dok se u pozadini mogu osetiti i lepe začinske note. Na ukusu intenzivno sa izraženim voćnim karakterom u kojem dominiraju note zrele višnje i trešnje fantastično uklopljene sa zrelim, somotastim taninima i živim kiselinama koje ovom vinu daju svežinu i dugovečnost. Vino dobre strukture sa dugom i prijatnom završnicom. Svoje karakteristike najbolje ispoljava na temperaturi od 14 do 16*C, a preporučuje se uz domaća kuvana jela, začinjeno pileće meso i testenine sa mesom i slaninom, uz jela sa roštilja, kao i mesa divljači (srna, jelen i divlja patka).

14,3% alkohola

PINOT NOIR 1

BELO SUVO VINO CHARDONNAY

Šardone može biti jednostavno koje može odmah da se pije ili kraljevsko, nakon što odsoji u buretu. Ovo vino je omiljeno svim ljubitelja vina na svetu. Šardone je sorta koja može zadovoljiti gotovo svačiji ukus i uz ovo vino se može nazdraviti u svakoj prilici. Vešti majstori kuhinje rado koriste ovo vino za spremanje specijaliteta. Sjajno ide uz ribu, a kao takozvani „kralj belih sorti” najbolji je pratilac morskih riba, a to je nešto što druge sorte teško mogu da podnesu. Prvoklasni šardone, koji se kalio u buretu je vino koje ide korak dalje, u maratonsku trku, tamo gde bi mnoga druga vina posustala. Kvalitet šardonea niko ne dovodi u pitanje, jer je jedan od tri glavna sastojka šampanjca.


Svoje karakteristike najbolje ispoljava na temperaturi od 6 do 8 *C.

12,5% alkohola

Belo Suvo Vino Chardonnay - Podrum Lukic

SUVO BELO VINO TAMJANIKA

Futuristička vinska karta u jednoj boci Jednoga dana, a taj dan je jako blizu, svim vinskim kartama u našoj zemlji će u ogromnoj većini zagospodariti domaća vina. Strana će biti tu samo u onoj meri, u kojoj nemaju domaću alternativu. Anticipirajući takav razvoj događaja, mi smo našoj većinskoj tamjanici dodali malo šardonea, u formi začina. Naša tamjanika je gotovo tradicionalno cvetna, medna i voćna, a opet drugačija, prepoznatljiva i posebna. Moć lepo ukomponovanih kiselina i mineralne lepeze, u svoj raskoši aromatskog spektra upotpunjuje pristojna završnica. Pošto predstavlja vino za svaki dan, postojanje ove naše ljubimice izaziva žal što godina ne traje nekoliko puta duže!


Svoje karakteristike najbolje ispoljava na temperaturi od 6 do 8 *C.

12% alkohola

Vino Tamjanika - Podrum Lukic

SUVO VINO ROZE

Rat ruža pod svodom od plute Praviti roze vino je izazov. Roze se pravi od svih mogućih crnih sorti grožđa, ali… Samo jedna sorta je izvorna sirovinska baza za pravi roze – pinot noir! Nežna injekcija muskat hamburga je u našem rozeu isključivo na poziciji aromatskog asistenta i diskretne aplikacije na nepcima. Pinot noir ima svoje ruže, koje su sklopile zacementirani pakt sa ružama muskata. Pravi, pošteni srpski roze, u najboljem smislu te reči. Uostalom, kao i sve što godinama radimo. Uzbudljiv na jeziku, svež i voćan, izbalansiran, srednjeg tela i vibrantnih kiselina, ovaj roze je onakav kakav smo i želeli.


Svoje karakteristike najbolje ispoljava na temperaturi od 6 do 8 *C.

12% alkohola

Vrhunsko Roze Vino - Podrum Lukic
Scroll to Top